Follow

LÆR AT HÆKLE
DEL 2

Læs en opskrift.
Få hjælp til at starte med at læse skrevne opskrifter.


Vil du rigtig gerne lære at hækle, så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig! 👏💓
Jeg har lavet forskellige billedguides på hvordan du laver maskerne.
Det ligger her på lær at hækle del 1.
Jeg skal nok linke til hvert relevant afsnit under gennemgangen af opskriften.

Hækling giver mig ro. Jeg har mest ro i hovedet hvis jeg hækler. Det er det eneste tidspunkt mine tanker ikke flyver rundt. Jeg kan personlig anbefale alle at hækle. Gamle som unge. Selv døjer jeg med lidt forskelligt, du kan læse nærmere om mig her

Yderligere så har jeg nogle smerter efter et biluheld i 2014, hvilket blandt andet har forsaget at jeg hver morgen har krampelignende fingre. Her igen hjælper hæklingen mig. Det går langsomt at hækle om morgenen, men jeg hækler hver eneste morgen fordi det får mine fingre til at "vågne" op hurtigere.

Med andre ord, jeg er sikker på, at jeg ikke kan leve uden hæklingen. 😍

Selv vil jeg rigtig gerne fortælle folk glæden vil hækling, fordi idag er det ikke en "bedstemorting". Rigtig mange unge hækler idag, netop fordi det giver ro. Jeg ynder også at vise hvor mange smarte, praktiske, smukke og brugbare ting man kan lave. 😊

Da jeg startede var der mange der kiggede mærkeligt til mig, netop fordi det er mod manges opfattelse, at yngre hækler, men idag et år senere så har jeg fået folk på andre tanker.


Først skal du have fat i en hæklenål, den mest brugte til hækling at dyr og lignende er størrelse 3.0.

Næst skal du have fat i noget garn. Jeg vil klart anbefale bomuld 8/4 som nybegynder, da det er nemt at arbejde med og ikke fnuldre eller filtre sammen ligesom uld ofte kan gøre.

Her vil jeg hjælpe dig igennem en mere simpel opskrift som skal ende med at blive en kugle. Du kommer her igennem magisk ring, fastmaske, udtagning, indtagning og kædemaske.
Jeg sætter link ind til billedeguides så det er bare at gå igang! 👏💓Start med MR med 6fm.
Her skal du lave en magisk ring, i den ring laver du 6 fastmasker. Dette er bunden/toppen af din kugle.
Guide på den magiske ring med 6 fastmasker finder du her.
Guide på fastmasker finder du her
1. omg. *2fm i samme m* *_* runden ud (12m)
Du laver nu en udtagning i hver eneste maske. *_* betyder det antal masker der står imellem * og * skal gentages det antal gange som står efter. I det her tilfælde "runden ud". (12m) Betyder hvor mange masker du gerne skal have når du har lavet rækken/runden færdig. Dette står ikke altid i opskrifterne, men er med til at hjælpe dig i at vide om du har lavet det rigtige antal.
Guide på udtagning finder du her.
2. omg. *fm, 2fm i samme m*, *_* runden ud (18m)
Igen er der to stjerne, før og efter din runde og igen er det noteret som "runden ud". Denne gang skal du lave 1 fastmask efterfulgt af en udtagning. Dette gør du igen. 1 fastmaske efterfulgt af 1 udtagning. Som *_* viser så fortsæt runden ud. Nu har du 18 masker.
3. omg. *fm i næste 2 m, 2fm i samme m*, *_* runden ud(24m)
Fortsæt på samme måde. Denne gang laver du 1 fast maske i de næste 2 masker, i den 3. maske laver du igen en udtagning. Dette gentager du igen runden ud. Nu har du 24 masker, ligesom der står i parentesen.
4. omg. *fm i hver m* *_* runden ud (24m)
Her laver du en hel runde bare med fastmasker. Ikke nogen udtagninger.
5. omg. *fm i næste 3 m, 2fm i samme m*, *_* runden ud (30m)
Nu tager du igen ud. Denne gang i hver 4. maske. Det vil sige at du laver 1 fastmaske i hver af de næste 3 masker, og i den 4. maske laver du en udtagning. Fortsætter runden ud, så slutter du af med 30 masker.
6. omg. *fm i næste 4 m, 2fm i samme m*, *_* runden ud (36m)
Denne gang laver du udtagning i hver 5. maske. Det vil sige at du laver 1 fastmaske i hver af de næste 4 masker, og i den 5. maske laver du en udtagning. Fortsætter runden ud, så slutter du af med 36 masker.
7-11. omg. *fm i hver m* (36m)
Ligesom i 4. omgang laver du her kun fastmasker runden ud. Det gør du 5 omgange. Som tallet viser er det 7. omgang - 11. omgang. Det er her dit arbejde begynder at tage form, det vil begynde at bue og du vil her kunne se hvordan det begynder at forme sig som en kugle.
12. omg. *fm i næste 4 m, indtag*, *_* runden ud (30m)
Nu skal du begynde at lave indtagninger. Du hækler 5. og 6. maske sammen. Altså som der står *_* så hækler du fastmasker i de næste 4 masker, dernæst hækler du den 5. og 6. sammen.
Det gør du igen runden ud. Nu har du mindske dit arbejde med 6 masker og har 30 masker i alt.
Guide på indtagning finder du her.

13. omg. *fm i næste 3 m, indtag*, *_* runden ud (24m)
Du fortsætter med at lave indtagninger. For at lave cirklen ens i formen så laver du indtagninger ligesom du lavede udtagninger. *_* siger at du skal hækle fastmasker i de næste 3 masker, derefter laver du en indtagning, altså hækler den 4. og den 5. maske sammen. Følge billedguide. Igen har du taget 6 masker ind og har 24 masker.
14. omg. *fm i hver m*, *_* runden ud (24m)
Hele runden laver du fastmasker i hver maske. Ikke nogen indtagning eller udtagning. Så har du stadig 24 masker i din omgang.
15. omg. *fm i næste 2 m, indtag*, *_* runden ud (18m)
Nu er din kugle så småt ved at være færdig. Du skal hækle fastmaske i de næste 2 maske og så lave en indtagning. Den 3. og den 4. maske hækler du sammen. Nu har du 18 masker.
16. omg. *fm, indtag*, *_* runden ud (12m)
Den sidste runde inden du skal fylde bolden. Hækl 1 fastmaske og så indtag. (2. og 3. maske hækles sammen). Du har nu 12 masker, ligesom du udtog til i første omgang efter din magiske ring.
Vend og fyld bolden.
Når du hækler rundt så hækler du altid med vrangsiden udad. Det vil sige at du skal vende din arbejde inden du fylder det. Altså "vende vrangen ind". Der kan du med fordel bruge enden af din hæklenål da det er meget små huller du har at arbejde med inden et produkt skal vende og fyldes med vat. 
17. omg. *Indtag*, *_* runden ud (6m)
Nu laver du ikke nogen fastmasker, men derimod kun indtagninger. Det gør du runden ud, og så har du 6 masker.
Km i sidste, hæft.
 Du laver en kædemaske i den næste maske. Bare en enkelt. Dette gør du for at starte på at hæfte dit arbejde. Efterlad noget snor så du kan hæfte dit arbejde. Det giver en lille åbning i kuglen. Men den syer du sammen.
Guide på kædemaske finder du her.
Guide på flot afslutning på kuglen finder du her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej.
Kunne du lide mit indlæg?
Smid endelig en kommentar :-)